"Səhər yeməyində konfet, peçenye və digər şirniyyatlar yemək sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər".
Bu barədə kardioloq Xose Abellan İspaniyanın “La Razon” nəşrinə müsahibəsində deyib.
Onun sözlərinə görə, səhər yeməyi bütün gün üçün "metabolik ton" təyin edir və insanın rifahı birbaşa onun keyfiyyətindən asılıdır.
Abelian vurğulayıb ki, şəkərli qidaların əksəriyyəti toxluq mexanizmlərini pozan və iştahı artıran, həddindən artıq yeməyə töhfə verən ultra emal olunmuş qidalardır. Eyni zamanda, onlar səhər bədən üçün lazım olan demək olar ki, heç bir maddəni ehtiva etmir - vitaminlər, minerallar, zülallar, sağlam yağlar və kompleks karbohidratlar.
"Bundan əlavə, şəkərli səhər yeməyindən sonra qanda qlükozanın kəskin sıçrayışları çəki artımına, ürək-damar xəstəlikləri riskinin artmasına və immunitet sisteminin zəifləməsinə səbəb ola bilər", - Abellan deyib.
Bununla belə, kardioloq insanları şirniyyatdan tamamilə imtina etməyə çağırmır.
"Problem hərdən bir peçenye yeməkdə deyil, müntəzəm olaraq tam səhər yeməyini belə yeməklə əvəz etməkdədir", - kardioloq əlavə edib.